کیوان زینلی

0 %
کیوان زینلی
مدیرعامل، دیجیتال مارکتر
مدرس و طراح سایت سابق
  • محل سکونت:
    امارات متحده عربی
  • شهر:
    دبی
  • سن:
    27
زبان ها
انگلیسی
کدنویسی و دیجیتال مارکتینگ
html
CSS
جاوا اسکریپت
PHP
وردپرس
Laravel
Marketing
Search Engine Marketing
Search Engine Optimization
Digital Marketing Canvas
Typing speed of 105 WPM
Social Network
مهارت های نرم
  • رهبری تیم
  • دیجیتال مارکتینگ
  • استراتژی نویسی
  • مدرس
  • اقناع کنندگی
  • مدیریت عملکرد و سنجش ریسک
  • فن بیان قوی
  • مدیریت منابع انسانی
  • استراتژی دیجیتال مارکتینگ
  • آنالیزر
  • حل مسئله و مشکل
  • مارکتینگ
  • Scram Master & Project Management

مواد شیمیایی کنترل کننده

25 مرداد 1399

مدتی است که پس از مطالعه کتاب رهبران آخر غذا می خورند به این فکر افتادم که بخش EDSO را برای شما نیز بازنویسی کنم مشتاقانه به دنبال محتوای آن رفتم تا با اطمینان کامل از صحت و صدق آن باخبر گردم سپس آنها را در زندگی به کار گرفتم و با پدیدار شدن نتیجه مثبت آن تصمیم بر آن گرفتم که این موارد را با شما هم نیز در میان بگذارم تا بیشتر دلیل انجام برخی از اتفاقات زندگی خود را متوجه شویم.

طبق این تحقیقات علل انجام برخی از فعالیت های ما و کارهایی که انجام می دهیم همچنین حالات روحی و روانی که داریم همگی بسته به مواد شیمیایی مختلفی است که در بدن ما و در خون ما ترشح می گردد شاید برای شما هم جالب باشد به همین منظور در زیر برخی از آنها را آورده ام و موارد زیر را به اطلاع شما خواهم رساند.

  • اندورفین و دوپامین

دلیل ایجاد انگیزه در ما – حس خوشحالی رسیدن به هدف

در واقع حسی که در بدن ما ، ما را تحریک می کند که به جلو برویم و پیشرفت بکنیم این دو ماده هستند.

اگر بخواهیم ریز تر به ماجرا نگاهی بیندازیم این دو ماده حس های زیر را در ما روشن می سازند :

  • احساس امنیت
  • احساس کامیابی
  • احساس تعلق
  • احساس اعتماد
  • احساس دوستی

که هر کدام از این موارد اگر در جای درست ترشح شود ما یک دوست ، رهبر یا مشاور معتمد خواهیم داشت و با ایجاد حلقه امن، حس تنش را دور می سازیم.

پس اگر به عنوان مدیر کسب و کار علاقه دارید شرکت خود را بنا بر کمک رساندن اعضا بر یکدیگر پایه ریزی نمایید می بایست شرایط را به گونه ای فراهم سازید که اعتماد به وجود آمده و این حس ها در افراد برانگیخته شود هیچ گاه به دنبال سرکوب کردن این دو ماده شیمیایی در افراد شرکت نباشید.

حال به تفکیک هر کدام را بررسی خواهیم نمود.

 

 

  • اندروفین

ظرفیت استقامت فیزیکی بسیار بالای انسان، به خاطر اندورفین می باشد. مثلا خیلی از ورزشکارها(دونده ها) قبل از مسابقه اندورفین مصرف می کنند این در حالی است که ما به صورت ذاتی این ماده در بدنمان ترشح میگردد مثلا اگر شخصی به دوندگی علاقه ای نداشته باشد به محض احساس خطر به صورت غیر ارادی مسافت بسیار زیادی را می دود و این نتیجه اندورفین درون خون می باشد. واسه همین می باشد که ورزش حال ما را خوب می کند. زیرا اندورفین تولید می شود در این هنگام حس خشنودی از اندورفین به سراغ ما می آید.

  • دوپامین

دوپامین در واقع اون دلیل خوش و احساس خوب ما هستش که در هدف و رسیدن به نتیجه برامون رخ می دهد. حس رضایت انجام کار، تکمیل پروژه و … به علت دوپامین می باشد.

دلیل اصلی هدف گرا بودن ما و میل به پیشرفت دوپامین می باشد.

کوکائین، نکوئین، الکل قمار باعث ترشح دوپامین می شوند و باید اذهان داشت که دوپامین بسیار اعتیار آور است.

در دنیای امروزی و شبکه های اجتماعی نیز با آمدن Notification ها در بدن ما باعث ترشح دوپامین میگردد.

ای وای من یک پیام جدید دارم.

دلیل رفرش کردن بی وقفه اینستاگرام نیز همین می باشد که یا پیام جدید بیاید یا من دوپامین می خواهم.:D

دلیل خرید کردن ما نیز دوپامین می باشد.

  • سروتین: ماده شیمیایی رهبری

سروتین عامل ایجاد حس افتخار می باشد معمولا زمانی که افراد دیگر به شما احترام بگذارند و شما را تشویق کنند یا به شما علاقه نشان دهند این حس برانگیخته می شود. این اتفاق باعث می شود حس قدرت در ما افزایش یابد و در پی آن اعتماد به نفس ما رشد یابد.

در واقع تمامی انسان ها به شدت به دنبال تاییدیه جویی می باشند. پس سازمان شما می بایست همواره بکوشید که سیستم پاداش و تشویق را در کنار افراد و اعضا در خود داشته باشد این باعث می گردد عملکرد افراد بسیار مثبت تر رشد نماید.

از لحاظ فنی زمانی که شخصی را تشویق می نمایید اعتماد به نفس وی را تقویت می نمایید ک او به شدت احساس افتخار می نماید و ترغیب می شود روالی کاری خود را هر چه بهتر بهبود بخشد.

  • اکسی توسین

اصلی ترین عامل ایجاد دوستی ، عشق و اعتماد عمیق می باشد. بخشنده بودن جزعی از نتیجه ترشح اکسی توسین می باشد. احساس همدردی، برقراری ارتباطات قوی، اعتماد و دوستی برخی ازنتایج آن می باشد.

به سراغ سروتین و اکسی توسین می رویم.

سروتین و اکسی توسین ماده هایی با قابلیت خلق فرهنگ و اجتماع

در واقع این دو ماده هستند که ما رو تحریک می کنند که به همدیگر کمک کنیم و پشتیبانی برسونیم در بسیاری از اوقات ما توانایی انجام کارها را به صورت مفرد نداریم با این رو ما نیاز به همکاری وکمک دیگران داریم که این کار توسط ترشح سروتین و اکسی توسین در خون های ما جریان می یابد.

ازدواج بر پایه اکسی توسین شکل خواهد گرفت فرزند و عشق به فرزندی هم وجود نخواهد داشت هیچ کاری و شغلی راه نخواهد افتاد زیرا با خود می پنداریم که هیچ شخصی به ما اعتماد نخواهد کرد.

دوپامین باعث ایجاد لذت آنی می شود و به شدن زود به پایان میرد این در حالی است که اکسی توسین باعث ایجاد لذت ماندگار می گردد.

در روابط عاطفی هر چه به سوی جلوتر پیش می رویم اعتمادمان به شخص مقابل بیشتر می شود در پی این امر مشکلی که به وجود می آید به علت ترشی بیشتر اکسی توسین ما در مقابل شخص دوم آسین پذیر تر و بی دفاع تر می شویم.

در واقع روابط زودهنگام —-> دوپامین

روابط پایدار تر —-> اکسی توسین

در سازمان نیز هر شخصی که جدید وارد می شود دراوایل نمی تواند به همه روابط دوستی خوبی را ایجاد نماید.

تا کم کم هی میزارن ترشح اکسی توسین افزایش یابد و آن رابطه صمیمیت ایجاد گردد.

دست دادن، روبوسی، به آغوش گرفتن و دیگر روابط فیزیکی باعث ترشح بیشتر اکسی توسین می شوند. می توانید در قرارداد های خود برای راحت تر نمودن کار که طرف بیشتر به شما اعتماد کند با وی دست دهید. علاوه بر ایجاد حس اعتماد حس خوبی نیز در ما توسط اکسی توسین ایجاد می گردد که باعث تبدیل شدن ما به شخصی نیکو کار نیز می گردد.

 

  • کورتیزول

احساس وجود خطر در انسان یک سیستم کاملا طبیعی می باشد( گاهی اوقات آن را با نام غریزه نام می برند.)

این غریزه در بدن انسان با وجود ترشح ماده ای شیمیایی در بدن انسان به اسم کورتیزول به وجود می آید کورتیزول باعث می شود با شنیدن صدای ترمز تیز ماشین، صدای گلوله، صدای حیوانات غیر اهلی مضطرب گردیم.

در واقع می توان گفت کورتیزول یک نوع محافظ بدن ما می باشد که با احساس کردن خطر ترشح شده و باعث می گردد بدن به حالت آماده باش و دفاعی در بیاید.

کوتیزول در خون ما باقی نخواهند ماند.

تنش های عصبی وارد شده به ما به واسطه خبر های ناگوار به واسطه کورتیزول اتفاق می افتد.

کورتیزول مانع اصلی عدم آزاد سازی اکسی توسین می باشد که ماده اصلی احساس همدردیست کورتیزول مانع اصلی عدم آزادسازی اکسی توسین می باشد که ماده اصلی احساس همدردیست کورتیزول روحیه پرخاشگری را افزایش می دهد میل جنسی را کاهش می دهد و تنش عصبی را افزایش.

حال به بحث اصلی خود و سازمان ها با تاثیرات مخرب کورتیزول بپردازیم.

اگر بخواهم مجددا از کتاب رهبران آخر غذا می خورند وامی بگیرم باید این نکته را گوش زد شوم که سازمانی به مراتب در بلند مدت موفق تر خواهد بود که بتواند در بین نیرو های خود شرایطی را ایفا کند که اکسی توسین تولید گشته و از تولید کورتیزول جلوگیری گردد.

مثالی که در این کتاب بیان شد ایجاد حس اضطراب به واسه پیچیده شدن خبر تعدیل نیرو در سازمانی می باشد. این خبر به شدت تاثیر منفی بر روی عملکرد کارکنان می گذارد به گونه ای که در بدن آنها کورتیزل ترشح شده و باعث می گردد تنش و اضطراب در بین آنها افزایش یابد حال که شرکت NextJump به واسطه ایجاد حس دوستانه در بین کارکنان و اجرای قانون عدم وجود تعدیل نیرو تنش ها را به صفر برساند. در حالی که این تنش ها باعث می گردد کارکنان احساس نمایند در یک سازمان بد، با نیروهای بد که مرتبا زیراب همدیگر را میزنند یا پشت همدیگر را خالی می کنند تا یکی از آنها باقی بماند و تعدیل نشود کار می کنند که این باعث می شود اعتماد ها نسبت به یکدیگر از بین برود.

بدیهی است که این شرکت تراکم کافی را برای پیشرفت پیدا نخواهد نمود که این مشکل را نکست جامپ به راحتی از بین برده بود.

حال اگر بخواهم به مثال های عینی این موضوع در سازمان ها اشاره نمایم می توان به عدم مدیریت درست نیرو ها و مشکلاتی که این موارد به دنبال دارد اشاره نمود.

  • شما می بایست در بین نیروهای خود در سازمان شرایطی را ایفا نمایید که احساس آرامش، دوستی و از همه مهم تر اعتماد و همبستگی داشته باشد به گونه ای کهبدانند اگر مشکلی به وجود بیاید بقیه افراد حامی آنان بوده و پشت وی در خواهند آمد. مثال های مشهودی که در این چند سال با آنها مواجه شده ام :
    1. کمک به همدیگر در تسریع انجام کار ها
    2. در صورت بیمار بودن حمایت ماباقی تیم
  • اگر شخصی به سالن پذیرایی می رود به فکر دیگران است و …
  1. تمیز نمودن مکان ها به کمک یکدیگر
  2. شما در پایین همین پست اگر موارد مشابهی را دیده اید برای من به اشتراک بگذارید.

این مثال ها گوشه ای از این موارد می باشد.

  • در بخش دوم سیستم پاداش می باشد. مدیر باید به تواند هر شخص را به گونه ای تشویق نماید که وی در تیم احساس مفید بودن کرده و با ترشح اکسی توسین دو چندان احساس امنیت و آرامش بیشتری یابد به گونه ای نباشد که شخص به شکل خاص پاداش پیدا کرده و دیگران احساس حسادت به وی پیدا نمایند.
  • سیستم مجازات در این سیستم هم می بایست بسیار هوشمندانه عملکرد کارکنان را بررسی نمود و در زمان مجازات به گونه ای نباشد که هم تیمی های دیگر سرور و شادمان گردند بلکه به گونه ای باشد که دیگران با حمایت وی، وی را در راستای پیشرفت قرار دهند.

در شرایط خاصی که برای خود من پیش آمده بود دو تن از افرادی که در دو تیم متفاوت در سازمان ما به فعالیت مشغول بودند به بحث و جدل پرداختند. در اولین اقدام سعی بر این داشتیم که از ترشح هر چه بیشتر کورتیزول جلوگیری نماییم و سپس با دادن حس های منتهی به اعتماد به طرفین باعث جایگزین نمودن کورتیزول با اکسی توسین شویم و جو را آرام سازیم از اینرو بسیار حائز اهمیت می باشد که مدیر به این موارد واقف بوده و شرایط با آرام گرداند.

موارد این چنینی باعث می گردد که عملکرد طرفین در تیم نیز مورد تشعشع قرار گیرد هم آن شخص و هم، هم تیمی های آنها؛ که می تواند باعث زیان رسیدن و جلوگیری از پیشرفت گردد.

این چنین موضوعات در زمان ورود نیرو های جدید دوچندان بیشتر روی می دهد زیرا در بالاتر بیان نمودیم که اعتماد به واسطه ترشح اکسی توسین به دست می آید و این ماده با گذشت زمان ترشح میگردد و خاطر جمع بودن شخص از محیط. لزا می توان اذهان داشت که با ورود نیرویی جدید به تیم با یک معرفی صمیمانه به تیم باعث ایجاد همبستگی دو چندان میان اعضا گردید.

 

ارسال شده در رفتار شناسی, قدرت, کسب و کار, مدیریت
یک دیدگاه بنویسید
© تمامی حفوق سایت برای کیوان زینلی محفوظ است.